Divji recepti

Prijetno je pojesti nekaj divjega vsak dan. Priprava jedi z užitnimi divjimi rastlinami, gobami in divjimi plodovi je enostavna. Jedi so prav posebno in na svoj način okusne – takih okusov ni moč kupiti –, resda kdaj tudi na bolj izvensrediščen način. To je hrana za moč, za spoznanje, kaj hrana sploh je.

Priprava divjih jedi je ustvarjalna in ne le da dopušča, ampak zelo podpira improvizacijo. Tako je razdelek Divja hrana nič manj kot trajen koncert sodobne improvizirane kulinarike na divjo temo. Recepti v njem so seveda le motivacijski navdih, da si potem vsak sam izmisli kaj podobnega ali nekaj povsem drugačnega. Saj vseeno je, vse eno je.

Pravzaprav je potreben le en sam recept, s katerim potem improviziramo v neskončnost in spet nazaj.
Potrebujemo: nekaj divjega, nekaj kultiviranega, ne premalo zdravih maščob (maslo, mast, hladno stisnjena olja in bučno olje), malo soli.
Postopek: zmešamo ali skuhamo ali spečemo oziroma popražimo.
Pa dober divji tek in hvala za to čudovito hrano!
 
 Pokaži več

Na maslu popražimo drobno narezano čebulo (menda lahko tudi drobno zrezan čemaž). ... nadaljuj z branjem

Prav zdaj se na travnikih bohotijo mladi poganjki vsakovrstnih zeli v svoji najbolj optimalni velikosti in vsebnosti živih, hranilnih, svežih moči, katere zaradi svoje mladosti še niso preveč grenke in tako sila okusne in primerne za naše eksperimentalne kuharske čarovnije. ... nadaljuj z branjem

K Enostavni, hitri, hranljivi, zdravi in okusni divji, zeleni omleti, noro dobro paše kajmak. 
a najprej na travnik ali v najbližjo hosto po  ... nadaljuj z branjem