Divji recepti
Priprava divjih jedi je ustvarjalna in ne le da dopušča, ampak zelo podpira improvizacijo. Tako je razdelek Divja hrana nič manj kot trajen koncert sodobne improvizirane kulinarike na divjo temo. Recepti v njem so seveda le motivacijski navdih, da si potem vsak sam izmisli kaj podobnega ali nekaj povsem drugačnega. Saj vseeno je, vse eno je.
Pravzaprav je potreben le en sam recept, s katerim potem improviziramo v neskončnost in spet nazaj.
Potrebujemo: nekaj divjega, nekaj kultiviranega, ne premalo zdravih maščob (maslo, mast, hladno stisnjena olja in bučno olje), malo soli.
Postopek: zmešamo ali skuhamo ali spečemo oziroma popražimo.
Pa dober divji tek in hvala za to čudovito hrano!
Če rečemo jerebikov »sadni sir« se morda čudno sliši, ob imenu »žele« je pa menda vse jasno. Naj bo tako ali drugače, je pripravek enako okusen. ... nadaljuj z branjem
Pripravimo ga s sokovnikom na paro ali s kratkim kuhanjem jerebike v vodi. Razlika med pripravkoma je približno enaka. Poleg tega imamo na voljo še različici s sladkorjem ali brez. V vsakem primeru zatem kuhane plodove uporabimo za pripravo marmelade. ... nadaljuj z branjem
Marmelada je odlična: trpka, kisla, grenka in sladka. Ko ji dodamo čili, je še pekoča. Niti ščepec soli za ojačitev drugih okusov ji ne škodi. Odlično in močno želira. Odporna je na vse in proti vsemu; med drugim učinkuje protimikrobno ... nadaljuj z branjem