RMANOV KRUH S STRAŠNIM NAMAZOM

objavljeno 09. 05. 2021
nazaj na seznam receptov

Tako lahko brez težav naberemo velik in zajeten šop mladih rmanovih listov in jih umesimo v testo za kruh. Kruh naj bo sila preprost, iz poljubnih žit, sesekljanega rmana pa naj bo rajši več, kot premalo, saj se njegov okus med peko malo porazgubi, če pa ga je zelo veliko pa se tudi ni bati rmanove grenkobe, saj ta s termično obdelavo izgine, ostane pa zelo lepa rmanova zeliščna aroma.

Tudi navadno strašnico boste v tem času brez težav našli ob robovih travnikov in podeželskih poti. Doma jo samo še drobno nasekljamo in umešamo v kislo smetano ali skuto ali oboje, vegani boste verjetno uporabili tofu, malo bomo posolili in popoprali, pustili v hladilniku nekaj ur, da odleži in da se okusi strašnice lepo razpustijo v izbrani maščobi, pa že imamo čudovit namaz z okusom kumar za naš rmanov kruh.

Moji raznovrstni kruhki so zelo dobri, moram pa priznati, da zaradi mojega nemirnega duha in nezmožnosti slediti točnim količinam sestavin, velikokrat tudi malo suhi in drobljivi. Če je z vami tudi tako se nič ne sekirajte. Tisti šop strašnice, katere ste nabrali malo preveč za par ur preprosto namočite v vrču vode in že imate poleg rmanovega kruha s strašnim namazom tudi odlično pijačo, vodo z okusom melone. Pa ni več skrbi, tudi, če se kruhek malo drobi.