Divji recepti

Prijetno je pojesti nekaj divjega vsak dan. Priprava jedi z užitnimi divjimi rastlinami, gobami in divjimi plodovi je enostavna. Jedi so prav posebno in na svoj način okusne – takih okusov ni moč kupiti –, resda kdaj tudi na bolj izvensrediščen način. To je hrana za moč, za spoznanje, kaj hrana sploh je.

Priprava divjih jedi je ustvarjalna in ne le da dopušča, ampak zelo podpira improvizacijo. Tako je razdelek Divja hrana nič manj kot trajen koncert sodobne improvizirane kulinarike na divjo temo. Recepti v njem so seveda le motivacijski navdih, da si potem vsak sam izmisli kaj podobnega ali nekaj povsem drugačnega. Saj vseeno je, vse eno je.

Pravzaprav je potreben le en sam recept, s katerim potem improviziramo v neskončnost in spet nazaj.
Potrebujemo: nekaj divjega, nekaj kultiviranega, ne premalo zdravih maščob (maslo, mast, hladno stisnjena olja in bučno olje), malo soli.
Postopek: zmešamo ali skuhamo ali spečemo oziroma popražimo.
Pa dober divji tek in hvala za to čudovito hrano!
 
 Pokaži več

200 g sladkorja, 1 beljak in 1 do 2 limoninega soka zmešamo v gladko zmes – glazuro. Vanjo pomakamo cvetne popke, ki smo jim odstranili zelena lista in mlade pritlične zelene liste poljskega maka. ... nadaljuj z branjem

Skuhamo proseno kašo z dodatkom cimeta in jo zabelimo z maslom. Ko se nekoliko ohladi, kašo z žličko obzirno naložimo na izbrane makove cvetne in jih previdno zvijemo skupaj. ... nadaljuj z branjem

V ponvi segrejemo 2 žlici masti (ali kuhanega masla ali kokosove masti) ter dodamo skodelo na kose narezane divje zelenjave z vrta ... nadaljuj z branjem