Divji recepti

Prijetno je pojesti nekaj divjega vsak dan. Priprava jedi z užitnimi divjimi rastlinami, gobami in divjimi plodovi je enostavna. Jedi so prav posebno in na svoj način okusne – takih okusov ni moč kupiti –, resda kdaj tudi na bolj izvensrediščen način. To je hrana za moč, za spoznanje, kaj hrana sploh je.

Priprava divjih jedi je ustvarjalna in ne le da dopušča, ampak zelo podpira improvizacijo. Tako je razdelek Divja hrana nič manj kot trajen koncert sodobne improvizirane kulinarike na divjo temo. Recepti v njem so seveda le motivacijski navdih, da si potem vsak sam izmisli kaj podobnega ali nekaj povsem drugačnega. Saj vseeno je, vse eno je.

Pravzaprav je potreben le en sam recept, s katerim potem improviziramo v neskončnost in spet nazaj.
Potrebujemo: nekaj divjega, nekaj kultiviranega, ne premalo zdravih maščob (maslo, mast, hladno stisnjena olja in bučno olje), malo soli.
Postopek: zmešamo ali skuhamo ali spečemo oziroma popražimo.
Pa dober divji tek in hvala za to čudovito hrano!
 
 Pokaži več

Skorš je zelo primeren za sušenje, to suho sadje pa je zelo samosvoje in nadvse okusno. Zaradi enostavnosti postopka in nenazadnje tudi videza suhih dobrin – marmelado je namreč nekoliko težje posušiti – za sušenje uporabimo še čvrste in trpke ... nadaljuj z branjem

Od vseh divjih plodov rožnic je skorš najbolj zmagovit, kar se tiče okusa in količine, ki jo lahko pojemo. Je prijetno in od stanja zrelosti raznoliko okusen, tako da se kar sam ponuja možnost, da te male »hruškice« jemo naravnost ... nadaljuj z branjem

Testo za pito damo v pekač ter nanj kar na debelo naložimo skorševo »marmelado«, ki smo jo enostavno pridobili tako, da smo rjavo zrelim plodovom odstranili peščišča ter mešali z malo cimeta. ... nadaljuj z branjem