Divji recepti
Priprava divjih jedi je ustvarjalna in ne le da dopušča, ampak zelo podpira improvizacijo. Tako je razdelek Divja hrana nič manj kot trajen koncert sodobne improvizirane kulinarike na divjo temo. Recepti v njem so seveda le motivacijski navdih, da si potem vsak sam izmisli kaj podobnega ali nekaj povsem drugačnega. Saj vseeno je, vse eno je.
Pravzaprav je potreben le en sam recept, s katerim potem improviziramo v neskončnost in spet nazaj.
Potrebujemo: nekaj divjega, nekaj kultiviranega, ne premalo zdravih maščob (maslo, mast, hladno stisnjena olja in bučno olje), malo soli.
Postopek: zmešamo ali skuhamo ali spečemo oziroma popražimo.
Pa dober divji tek in hvala za to čudovito hrano!
V skodelici zmešamo enake dele kakava in mleka v prahu ter najbolj rjavega sladkorja, ki je narejen z izparevanjem vode iz soka sladkornega trsna, neke vrste »polnovreden« sladkor torej. Običajno se prodaja pod imenom muscovado (ta je precej vlažen) ali ... nadaljuj z branjem
To je najenostavnejši pa tudi zelo okusen način za seznanitev s kulinaričnimi lastnostmi in možnostmi uporabe želoda. Odvisno od načina predpriprave in stopnje praženosti je njen okus lahko precej trpek ali komaj kaj, grenak ali ne. Vsekakor se nam gre ... nadaljuj z branjem
V kozarec kefirja vmešamo žlico ali dve jerebikovega soka ter okrasimo z nekaj plodovi jerebike. Mlečne beljakovine v tem primeru zelo prijetno omilijo sicer divje okuse jerebike. ... nadaljuj z branjem